Recipe: Tasty Sambal bongkot

Sambal bongkot. Sambal Bongkot (Torch Ginger Sambal) is a unique sambal and originated from Bali. Bongkot is Balinese word for torch ginger or other Indonesians call it kecombrang, honje, rias, kincung, rias. Detail recipe : Sambal Kecombrang / Sambal Bongkot https.

Sambal bongkot Bongkot atau biasa kita kenal dengan kecombrang, di iris lalu dicampur dengan irisan cabai dan bahan lainnya yang kemudian di siram. RESEP SAMBAL - Nggak lengkap rasanya kalau makan nggak pakai sambal. Sambal seolah menjadi pelengkap yang nggak bisa dipisahkan untuk masyarakat Indonesia. You can have Sambal bongkot using 8 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Sambal bongkot

  1. Prepare of Kecombrang yg msh kuncup dan batangnya.
  2. It's of Bawang merah.
  3. You need of Bawang putih.
  4. It's of Terasi.
  5. You need of Garam.
  6. It's of Kaldu jamur.
  7. Prepare of Gula pasir.
  8. It's of Minyak goreng.

Find sambal bongkot stock images in HD and millions of other royalty-free stock photos, illustrations and vectors in the Shutterstock collection. Sambal is an Indonesian chili sauce or paste typically made from a mixture of a variety of chili peppers with secondary ingredients such as shrimp paste, garlic, ginger, shallot, scallion, palm sugar, and lime juice. Sambal is an Indonesian loan-word of Javanese origin (sambel). Sambal bongkot merupakan sambal yang terbiuat dari kecombrang dan berasal dari Bali.

Sambal bongkot step by step

  1. Cuci bersih semua bahan, kemudian potong2 tipis semua bahan.
  2. Panaskan minyak goreng, hancurkan terasi tumis kemudian masukan bawang putih,kecombrang setelah sedikit layu masukan bawang merah,cabe, tambahkan kaldu jamur,gula pasir,garam.

Sambal ini terasa segar dan beraroma. Membuat sambal bongkot ini mudah sekali, kan? Dijamin akan menambah selera makan saat disajikan sebagai pendamping ragam lauk dan hidangan. Sambal Bongkot (Torch Ginger Sambal) is a unique sambal and originated from Bali. Bongkot is Balinese word for torch ginger or other Indonesians call it kecombrang, honje, rias, kincung, rias.

0 Response to "Recipe: Tasty Sambal bongkot"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel